Veelgestelde vragen 

Hieronder vind je veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Stel die dan gerust via ons contactformulier.

Vertalingen

Hoe snel is de vertaling klaar?

De levertijd hangt sterk af van de capaciteit en van de moeilijkheidsgraad van de tekst. Als uitgangspunt geldt deze regel: max. 2000 woorden per dag.

Behoort een beëdigde vertaling ook tot de mogelijkheden?

Voor de taalcombinatie Hongaars-Nederlands en Nederlands-Hongaars wel. Onder het menu Vertalingen is er meer informatie te vinden. 

Voor de lijst van beëdigde vertalers Duits raadpleeg deze website: www.ngtv.nl

Voor wie zijn de vertaaldiensten van de TaalWinkel bedoeld?

Particulieren, bedrijven en vertaalbureaus kunnen bij de TaalWinkel terecht. 

Lessen

Mijn internetconnectie/Skype werkt niet. Kunnen we de les op een ander tijdstip inhalen?

Als je vanwege technische problemen niet kan deelnemen aan de les, wordt de les op een later tijdstip ingehaald. Als dit echter meer dan drie keer binnen een cursus voorkomt, wordt een les als gegeven beschouwd. Lessen geannuleerd door de docente worden te allen tijde ingehaald.

Hoe en wanneer moet ik voor de les betalen?

Als het om één les (proefles) gaat, moet je de lesprijs binnen één dag na de les overmaken. 

Als je voor één van de cursussen kiest (5 uren, 10 uren, 15 uren of groepscursus), moet je de totaalprijs van de cursus binnen 8 dagen na de factuurdatum overmaken.

Je krijgt de factuur over de lessen altijd per e-mail toegestuurd.

Hoe effectief zijn de Skype-lessen?

Dat is afhankelijk van de inzet van de leerling, net als bij een gewone privéles. De Skype-lessen zijn vergelijkbaar met de persoonlijke lessen qua inhoud en effectiviteit, alleen het communicatiemiddel is anders. 

Helaas kan ik niet aan de les deelnemen. Hoe kan ik de les annuleren?

Tot 24 uur voor de afgesproken les mag je de les zonder consequenties afzeggen. De inhaalles wordt vervolgens gezamenlijk ingepland. Mocht je de les binnen 24 uur voor aanvang willen afzeggen, dan wordt de prijs van de les in rekening gebracht. Bij ziekte of andere ernstige problemen wordt echter voor een inhaalles gekozen.

Op welke tijdstippen zijn de lessen mogelijk?

Wanneer het jou het beste uitkomt! De lessen zijn op werkdagen tussen 08:00 en 21:00 uur mogelijk. De tijdstippen en de intensiteit van de lessen kunnen flexibel veranderd worden. 

Mag ik een Skype-les samen met mijn partner/vriend enz. volgen?

Skype-lessen zijn voor een of maximaal twee personen bedoeld. De twee leerlingen moeten wel ongeveer hetzelfde taalniveau hebben. De TaalWinkel verzorgt geen groepslessen via Skype en koppelt ook geen leerlingen aan elkaar.

De aangegeven prijzen voor Skype-lessen zijn voor 1 persoon bedoeld. De tweede persoon kan de les tegen een gereduceerd tarief (50% van het volledige tarief) volgen. 

Zijn groepslessen ook mogelijk?

Jazeker! Onder het menu “Taallessen” vind je de actuele startdata. In de regel worden cursussen 2 keer per jaar (voorjaar, herfst) aangeboden.

Organiseert de TaalWinkel ook evenementen?

Jazeker! Het leerseizoen wordt in juni met een taalborrel afgesloten. Deze is voor alle huidige en ex-cursisten van de TaalWinkel bedoeld en biedt volop kans om met in Nederland wonende Hongaren en Nederlanders kennis te maken. De borrel vindt in Utrecht plaats en wordt op tijd via de Facebook-pagina van de TaalWinkel aangekondigd.